Бюлетините за балотажа: На същата цена, въпреки че са по-къси

768x432

Около 6 млн. нови изборни книжа вече са в печатниците

Новите бюлетини за балотажа вече са в печатниците. В неделя гласуваме за кмет на община, кмет на кметство и кмет на район.

На 3 се избират кметове на 97 общини, 377 кметства и 31 района. Една бюлетина струва 0,32лв. с ДДС. Изборните книжа за втория тур не са по-евтини от тези за първия тур, въпреки че са по-къси, тъй като в повечето случаи – кандидатите са сведени до двама.

Почти навсякъде са две имена, само на три места са по трима – Климентово, Знаменосец и Александрово”, допълни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Отново БНБ и сертифицирани печатници, като подизпълнители, ще осигурят допълнителния тираж, който по прогнозни данни се очаква да бъде около 6 млн. Във всяка бюлетина ще присъства квадратчето „Не подкрепям никого”. Но има особеност при сгъването – препоръката от ЦИК е да притискаме по-силно, за да не се отвори и да се разкрие тайната на вота.

Остава изискването за използването само на син химикал. Допустимите знаци са „X” или „V”. От днес до 2 ноември всички бюлетини трябва да бъдат отпечатани и доставени по места, за да се съхраняват до деня на балотажа.

Източник: БТВ

Comments

comments