Освободиха станалия обект на разследване на Blagoevgrad-news Захари Христов от поста зам.министър в МРРБ

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е освободен Захари Христов.

Това съобщиха от Министерския съвет. По тяхна информация той напуска поста по собствено желание.

Припомняме, че името на Христов нашумя през август, когато в наше разследване се породиха сериозни съмнения за искана комисионна от пътностроителна фирма. Бивш служител на Министрество на регионалното развитие  разказа пред нашата камера, че сигналът за исканите пари е дошъл по време на второто служебно правителство на Радев, през септември 2021 год. Тогава, Захари Христов е освободен тихомълком, без излишен шум и медийно внимание, след намесата на президента Радев.

Няколко месеца по-късно, изненадващо Захари Христов отново получи поста, този път в служебния кабинет на Гълъб Донев.

Причините, посочени от Министерски съвет днес, много приличат на тези, с които бе освободен Христов през миналия октомври. Неофицално се знае, че по случая вече е започнала проверка на Прокуратурата, което може да се окаже реалната причина за освобождаването му.

Мълчанието от страна на Президенството не е нарушена и от там мълчат по темата вече 4-и месец. Дали на следващ етап, ще получим коментар по нея от страна на президенстката институция, предстои да разберем.

Повече за хронологията на събитията, можете да си припомните  във видеото и разследването ни тук:

 

 

 

Comments

comments