Злата Ризова: Ще гласувам за Румен Томов, защото не емблемата или марката на гърдите му му дават стойност, а това под тях

71551760_2772481682797076_6853371072461406208_n

Дни преди балотажа в неделя, още един общественик и активист за граждански права-Злата Ризова, излезе с позиция, в която заявява подкрепата си за Румен Томов. Тя бе най-активният общински съветник през последните три мандата на ОбС-Благоевград, задаваше въпроси, търсеше отговори и водеше война със статуквото, без страх и притеснение. Днес, тя не е част от състава на Общински съвет, но продължава да е значима част от обществения и политически живот в Благоевград, за да е коректив, на онези, които допуснат, да се самозабравят.

Публикуваме позицията и без редакторска намеса:

„Ужасно тъжно е да видиш как тези, в които се крият хилядите надежди за доброто бъдеще на България, не смятат, че са част от него, ужасно тъжно е децата ни да познават само онази политика от екрана-мръсната, пошлата. Ужасно тъжно е да виждат перспектива само извън границите на България. Заради тях сме длъжни да покажем, че има смисъл, че демокрацията не е само дума.

Кой допусна децата ни да смятат, че в политиката само се краде и политиците са крадци освободени от отговорност?

Как е възможна промяната? Първо- нямаме право, колкото и да сме гладни да взимаме онези 50 лева и да избираме все едни и същи крадци! Нямаме право да седим безучастно и да не търсим отговорност, да не искаме повече. Кредитът на доверие не трябва да е безрезервен. Искайте бе хора! Искайте! Искайте от всеки, те са Ви длъжни! Но са Ви длъжни само, когато не са Ви платили! Затова стойте гладни един ден, но в следващите 364 дни искайте!

Има начин да се справим, като не позволим Благоевград да се управлява от провалили се вече политици. Атанас Камбитов се провали, време е за промяна. И тази промяна ще покаже на следващият, че над него не е небето. Ако в неделя накажем Атанас Камбитов ще дадем да се разбере, че всеки следващ го чака същото, че благоевградчани управляват града си и бъдещето на децата си.

Осем години мълчите и мрънкате само в социалните мрежи и на седянката пред блока, демонизирате Камбитов само в кръчмата. Осем години Камбитов Ви гледа високомерно, демонстрирайки безнаказаност. Кой благоевградчанин проби тази лъскава капсула и се срещна с него?

Знаете ли, че този неземен човек няма приемен ден за простосмъртните благоевградчани.

Помните ли как нарече благоевградските майки? Помните ли колко време газихме в кал миналото лято? А по миналото? Помните ли, кога изми града ни за последно? Помните ли, кога за последно сте виждали служители на Биострой в междублоковите пространства? Помните ли как една фирма подмени голяма част от тротоарните плочки и година по късно ги разруши за да изгради абсурдните велоалеи? Помните ли, че през последните 8 години само една шепа фирми близки до управляващото мнозинство печелят всички обществени поръчки? Помните ли всичките милиони, които Камбитов изсипа в бездънната яма Пирин? Помните ли, че наскоро подари отбора на съмнителна фирма, която много скоро ще сложи ръка на всички терени струващи милиони? Помните ли как Ви обеща да запази Скаптопара? Помните ли, как Ви обеща да не вдига данъците и два месеца след обещанието го направи? Помните ли, че прокопа целия град за да може уж благоевградските деца да се къпят с минерална вода? Помните ли, че закри Камерна опера и съсипа всички културни институти? Помните ли, колко милиони “гръмнаха” в небето над Благоевград? Какво даде тази “култура” на децата ни?

Помните ли, че се опита да продаде 39 декара за три дъвки на квадратен метър?

Помните ли, че се опита да продаде на бившият си съдружник част от парк Бачиново? Помните ли парка преди Атанас Камбитов? Виждали ли сте го днес? Помните ли как си закупи дружество по време на мандата и му се размина? Размина му се заради Вас!

За всичко, което си позволи Атанас Камбитов сме отговорни ние.

И защо никой не си задава въпроса, как и защо ДПС “стъпи” в Благоевград? Знаете ли, че ДПС вече има трима съветника в Общински съвет Благоевград? Трима!

Много съм “малка” за да Ви съветвам, много съм “малка” за да Ви казвам за кого да гласувате, но Ви моля да сте отговорни и много да мислите.

В неделя аз ще подкрепя Румен Томов, защото Благоевград се нуждае от промяна. В неделя ще си видя детето на вайбър с надеждата един ден да се върне и Благоевград да бъде неговата перспектива. Ще гласувам за Румен Томов, защото смятам, че това да си смирен не е недостатък, а благодетел. Смятам, че не е нужно да крещиш, когато искаш да те чуят.

Ще гласувам за Румен Томов, защото дори и да не стане Кмет, той ще се върне на строежа и ще продължи да гради Благоевград. Това не важи за столичанина Атанас Камбитов. И не на последно място- ще гласувам за Румен Томов, защото не емблемата или марката на гърдите му му дават стойност, а това под тях. Защото се иска голямо сърце и много смелост да се изправиш срещу голямата машината ГЕРБ и капиталите на “кръга Камбитов”. Видяхме, колко са кръвожадни и зли, как са готови да газят по трупове, искат властта на всяка цена, със всички средства. Мисля, че е дошло време Благоевград да покаже, че злото е силно само за невежите. Време е да се върне там, от където е дошло!“

Купуването и продаването на гласове  е престъпление!

Comments

comments