ФК „Пирин“ с позиция: Директорът на Академия Пирин Радостин Александров не бил „нападнат от разгневен родител“

Във връзка с публикувана по-рано днес информация за физически сблъсък между родител и директорът на Академия „Пирин“, ръководството излезе  с позиция, в която отрича това да се е случило.  От  написаното  става ясно още, че ръководството настоява за опровержение в медиите, като се прави и опит да се наложи единствено тяхната гледна точка.
Публикуваме Официалната позиция на ФК Пирин (Благоевград), без редакторска намеса:
„Футболен клуб Пирин (Благоевград) категорично отрича информацията в регионалния интернет сайт www.struma.com, според която директорът на Академия Пирин Радостин Александров е бил „нападнат от разгневен родител“.
Твърдението, че след „инцидента“ е подадена жалба в ОД на МВР-Благоевград също не отговаря на истината.
ФК Пирин категорично осъжда неверната информация, публикувана в регионалния сайт www.struma.com от 12 октомври 2020 година със заглавие „Бой пред спортния интернат в Благоевград: Гневен родител налетя на шефа на школата на ФК Пирин – Радостин Александров“ с автор Г. Георгиев.
Футболен клуб Пирин настоява авторът на статията Г. Георгиев да публикува официално опровержение на неверната информация, която е публикувал.
Призоваваме главния редактор на www.struma.com, който носи отговорността за съдържанието на медията да публикува публично извинение за неверната информация.“
Въпреки, че в позицията им се визира друг информационен сайт, ние също публикувахме информацията на база наши източници и заявяваме, че ръководството на „Пирин“ има право да получи право на отговор, но не и да налага контрол върху редакционната политика,  на която и  да било медия. Отразяването на всяка гледна точка е задължение на медиите, което не означава, че трябва да пренебрегваме информация получена и потвърдена от източници на медията, заради външно настояване.

Comments

comments