Музика и радио на GSM – чрез слушалки, Bluetooth слушалки

Слушалките са страхотен GSM аксесоар, който превръща телефона не само в средство за говорене, но и за забавление

 

GSM  апаратите не замениха само стационарните телефони, но иззеха функциите на уокмените познати по света през 80-те и 90-те години на миналия век. Така днес, много хора предпочитат да слушат музика или местното радио от телефона си. Това е възможно благодарение развитието на технологията, която спомогна за създаването на аксесоари за GSMпозволяващи извършването на тази дейност.

 

Принципно, преди изобретяването на блутут технологията, всеки потребител можеше да разговаря по GSM и със слушалки, които бяха свързани със жица към телефона или дори телевизор. Те бяха малки, леки и опростени като дизайн ( някои модели имаха и микрофон) и вършеха добре своята работа. Чрез тях можеше да се слушат и радиостанции, но за музика още не можеше да става въпрос, защото самите GSM апарати нямаха достатъчно памет.

 

Днес това не е така, липсата на достатъчно памет се коригира с аксесоари карта паметкоито позволяват на потребителя да качва музика на телефона си, достатъчна да му я слуша по време на разходка, пътуване, за отдих, в работна пауза и т.н.

 

С изобретяването на блутут технологията стана възможно и изобретяването на -Слушалки Bluetooth. Страхотен GSM аксесоар, чрез който се свързвате безжично с вашето мобилно устройство ( в случая GSM) посредством блутут технологията. Така може да слушате музика от разстояние без да сте ‘закачени’ с жица за телефона си. Да получите страхотно стерео качество и изолиране от околния шум. Слушалки Bluetooth могат да бъдат различни по размер, но имат и своите технически характеристики, които отличават различните модели:

 

  • Време в режим на работа
  • Време за зареждане
  • Време в standby
  • Капацитет на батерията, тегло, размери
  • Стерео звук
  • Поддържани файлове

 

Bluetooth слушалките са  GSM аксесоар, който напълно задоволява нуждите на съвременните хора, да използват телефоните си не само за разговори, но и за удоволствието да слушат музика на тях, с отлично качество.

 

Comments

comments