Ново отделение откриват в болницата в град Петрич, родилното с нов график за работа

snimka_bolnica 4

Ново отделение по клетъчна терапия ще заработи във филиал Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

От пресцентъра на общината поясняват, че помещенията са готови и предстои тяхното оборудване. Лекарите подчертават, че отделението ще бъде сериозна крачка напред за региона, тъй като клетъчната терапия навлиза в областта на редица заболявания, в това число автоимунните.

Направен е и цялостен ремонт на отделенията и са инвестирани близо 600 хил лева,  след защитен проект за повишаване на енергийната ефективност на болничната сграда.

Председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев съобщи, че приходите от дейността на болницата за 2018 година са 12 955 324 лв , което е с 2 269 945 лева повече, сравнено с 2017 година.  Има ръст и в средната брутна работна заплата на работещите в болницата. От 950 лв – 970 лв през 2017 г на 1 230 лв към края на 2018 година. От месец април тази година е направена още една актуализация на възнагражденията. Постъпили са на работа и нови двама лекари. Има подадени още осем заявления от лекари по Програмата за стимулиране на млади кадри в болницата. С четирима предстои подписване на договори за работа, един е назначен и се подготвят неговите документи за специализация.

От този месец влиза в сила нов график за работа на родилните отделения в Петрич и Сандански, заради липсата на специалисти – неонатолози. Настоящите са в пенсионна възраст. Родилно отделение в Сандански  ще работи първите две седмици на месеца, а родилно отделение в Петрич – през вторите две седмици. Това ще важи до момента, до който бъдат обучени младите кадри -неонатолози, уточняват от ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Comments

comments