Злата Ризова поиска отмяна на решение на ОбС-Благоевград, засягащо имот с незаконно строителство, колегите и не подкрепиха. Собственик е фирма свързана с бившия зам. кмет Янков

61452436_2204226592996655_8043109268657799168_n


Общинската съветничка Злата Ризова поиска като извънредна точка на днешното заседание на ОбС-Благоевград, да бъде отменено решение от декември 2018 година.

То касае продажбата на общинска земя в района на “Кончето” на „Стройинвест консулт 2013“ ЕООД. Мотивът й бе, че зам. кметът Емилия Тунтева е подвела общинските съветници, с невярно удостоверение за липса на незаконнно строителство, а няколко месеца по-късно е издала заповед за събарянето на незаконна постройка на същия терен.

Предложението й бе отхвърлено като в нейна подкрепа гласуваха само 13 съветници.

Какви са мотивите на съветниците, които гласуваха срещу предложението на Ризова можем само да гадаем. Около този имот обаче има и други спорни моменти, връзки и взаимоотношения, които от части дават отговор на въпроса, защо при така стеклите се обстоятелства всички се противят да вземат отношение. Въпрос на време е да разберем и дали въобще ще бъдат предприети мерки по събаряне на незаконното строителство там.

Припомняме, че фирмата „Стройинвест консулт 2013“ ЕООД е свързана с бившия зам. кмет по строителството в общината инж. Янко Янков, който напусна след оповестените му връзки с фирми, участващи активно в санирането в Благоевград.„Стройинвест консулт 2013“ ЕООД, бе извършвала и надзора на Спортния комплекс, изграден в благоевградския квартал „Еленово“. Същата фирма е участвала и в обследванията, което е видно от доклад за обследване и технически паспорт, предоставени ни от община Благоевград по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) още преди две години.

Малко след като освободи позицията си в община Благоевград, Янков сключи граждански брак, а негов кум стана кметът Камбитов.

Comments

comments