Здравните власти: Имунизацията ще продължи с останалите разрешени ваксини

„Продължаваме изпълнението на ваксинационния план с останалите две разрешени за употреба ваксини. Очакваме в понеделник доставка на 21 060 дози от ваксината на Пфайзер, а на 19 март – 33 600 дози от Модерна“, заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той добави, че до края на март предстоят и още доставки от ваксините.

Същевременно страната ни е в постоянна комуникация с Европейската комисия за осигуряване на допълнителни количества от двете РНК ваксини.

Министър Костадин Ангелов акцентира върху тенденцията за увеличаване на заболеваемостта сред децата и младежите. Ангелов посочи, че хоспитализираните деца до 18 годишна възраст с доказан COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9 деца, от 4 до 10 години – 9 деца, а останалите деца са на възраст до 18 години.

„Няма риск за живота на нито едно от децата, но отчитаме подмладяване на гражданите, които постъпват в лечебните заведения – нещо, което преди не се наблюдаваше“, изтъкна здравният министър.

Comments

comments