Затварят граничните пунктове с Гърция заради лошото време

768x432

По искане на гръцките власти на граничните пунктове „Кулата-Промахон”, „Илинден-Ексохи” и „Капитан Петко Войвода-Орменион” няма да бъдат пропускани тежкотоварни автомобили в неделя – 5 януари. Забраната влиза в сила от 6 часа сутринта. Причината е влошаване на метеорологичната обстановка и очакваният обилен снеговалеж, съобщават от МВР.

Предприемат се извънредни мерки за предпазване от студения фронт, който навлиза в страната, съобщи БНР. Полицията и пожарната са в готовност. Спира се движението на камионите, а леките автомобили трябва да са с вериги.

Пътната полиция предупреждава, че от 6.00 часа в неделя влиза забрана за движение на товарни автомобили над тон и половина по цялата пътна мрежа на страната. Ограничението ще бъде в сила до полунощ във вторник. Забранява се също движението в аварийната лента. Полицейски екипи ще проверяват денонощно трафика на леките автомобили.

В последните часове студеният фронт навлезе в Северна Гърция и според синоптиците постепенно ще обхване цялата страна. Очакват се много ниски температури, сняг и в райони с ниска височина, а на места дъжд и градушка.

Пристанищните власти информират, че при проява на силни морски бури отново ще се прекрати движението на плавателни съдове от гръцките портове.

Продължителността на циклона ще бъде около 3 дни. Пътна полиция и пожарната ще бъдат по улиците, за да координират и подпомагат гражданите. Призовават се шофьорите да следват техните инструкции с чувство за отговорност.

Снимка:БГНЕС

Comments

comments