Застрояват единствения свободен терен на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, където циркът разпъва шатри

 

Единственият останал свободен терен от близо 3 дка на бул. „Св.св. Кирил и Методий“, където от години се прави лунапарк и се вдигат шатрите на цирка в Благоевград, ще бъде застроен. На мястото ще се вдигне 7-етажна кооперация. Собствениците са депозирали искане за подробен устройствен план – предложение за изменение на плана за регулация, за да реализират инвестиционните си намерения за жилищно строителство.

На мястото, където циркът разпъваше шатри, ще се издигне 7-етажна кооперация

Имотът на починалите Благой и Надежда Стоянови е наследен от децата им Васил, Данаил и Жана. На няколко пъти от 2009 г. до 2019 г. те са искали изчистване на съсобственост от общината и кметовете К. Паскалев и Ат. Камбитов са им продали и заменяли няколко общински места, така че те са успели да разширят имота си и окрупнили парцела на 2922 кв.м.


Скица на терена, който ще бъде застроен

Според брокери, ако общината беше запазила собствеността си, щеше да получи няколко жилища от бъдещата 7-етажна сграда вместо скромните суми, влезли в хазната при сделките.

При строителството на сградата ще се засегне част от терасата на сладкарница „Наоми“, където ще има тесен проход. Достъпът до новата кооперация ще е откъм ул. „Бодрост“, която се планира да се свърже с ул. „Илинден“. Това обаче ще натовари силно движението по глухата в момента уличка, опасяват се живеещи в района.

Собствениците са упълномощили да ги представлява в качеството им на съсобственици на имота Христо Василев Стоянов, чието име е свързано с управление или съдружие в 9 фирми – „ВАС имоти“ ООД, „ВАС пропърти“ ЕООД, „Идонеус“ ООД, „Бистрица Хоумс“ ООД , „ВАС ПРО инженеринг“ ООД, „ВАС ПРО“ ООД, „Бласто“ ООД, ВАС Трико“ ООД и Сдружение Волейболен клуб „Владимир Николов”.

Кметът Илко Стоянов е внесъл искането на собствениците в ОбС за решение на днешната сесия.

 

 

 

Източник:struma.bg

Comments

comments