Засилено полицейско присъствие по време на празниците

028ce837185672505185c8b1d190290c

Ще бъде засилено полицейското присъствие в област Благоевград по време на празниците, съобщи на пресконференция днес директорът на Областната дирекция на МВР Николай Хаджиев. „Наша мисия е опазването на обществения ред и обезпечаването на всички мероприятия, които ще бъдат провеждани. Ще има засилено полицейско присъствие на коледните базари, на новогодишните тържества, както и повече патрули по пътищата в Югозапада“, подчерта комисар Хаджиев.

Той даде информация и за криминогенната обстановка в областта. От началото на годината до месец ноември, регистрираните престъпления са 3073, разкритите – близо 50%.  В сравнение с ноември 2017 година са намалели грабежите, домовите кражби, както и посегателствата и палежите на автомобили. Спад има и в броя на регистрираните телефонни измами.

Първенец по показател „разкрити престъпления“ за 2018 към момента е Районното управление в Банско, следвано от  II-ро  РУ – Благоевград, а на трето място –  управлението в Петрич“, посочи  още комисар Хаджиев.

Comments

comments