Засилени мерки за сигурност на новогодишния празник

images (3)

Вътрешното министерство предприе  мерки за опазване на обществения ред и сигурността  на гражданите по време на новогодишния празник.

На местата на които ще се проведат празничните новогодишни мероприятия на открито са осигурени допълнителни полицейски сили.

Завишен е контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предприемат се  мерки за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество.

Преди новогодишната нощ са направени над 4 000 проверки, свързани с пиротехнически изделия. Открити са 9 нарушения и са иззети малко над 6 800 опаковки с пиротехника.

Във връзка с очакваното засилване на автомобилния трафик по основните пътни артерии, е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „Пътна полиция”.

От МВР съобщиха, че в последния ден на 2018 година и на първи януари 2019 година, пътният контрол ще бъде насочен към водачи с рисково поведение, управление на МПС под въздействие на алкохол, наркотици  и неправоспособни водачи.

Ще се наказва навлизането в аварийната лента. От 14.00 до 20.00 часа на първи ще бъде спряно тежкотоварното движение в най-натоварените участъци. Забраната няма да важи за тези, които превозват опасни товари и живи стоки.

Ръководството на ОД на МВР – Благоевград  отправи апел към жителите и гостите на областта да завишат своята бдителност.

Да не допускат близки и познати да произвеждат и употребяват самоделни взривни устройства и пиротехнически средства с неясен произход Особено внимание да се обърне на децата!

Да не се позволява на водачи да сядат зад волана след употреба на алкохол.

При възникнали инциденти своевременно да се подава информация на телефон 112.

 

Comments

comments