Започна изслушването на кандидатите за генерален директор на БНР

сем

В Съвета за електронни медии започнаха изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, който трябва да бъде избран на 22 януари. В надпреварата за поста участват шестима кандидати, припомня БНР.

Изслушванията са днес и утре в поредност, съгласно входящия номер на заявлението на всеки от кандидатите за участие в процедурата за избор на генерален директор на БНР.

Днес пред членовете на СЕМ представят своите концепции Жени Гаджалова, Антон Митов и Андон Балтаков. Другите трима кандидати за поста са Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев, които ще бъдат изслушани утре.

Председателят на СЕМ София Владимирова подчерта:

“Този конкурс се провежда в една много динамична ситуация, в която текат активно дебатите, свързани със свободата на словото и мястото и ролята на обществените медии в нашето общество. Надявам се, че тези изслушвания тук ще бъдат и един разговор именно за това – колко важни са обществените медии за едно демократично гражданско общество“.

До конкурса за избор на нов генерален директор на общественото радио се стигна, след като СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов в средата на октомври миналата година и избра за временно изпълняващ длъжността Антон Митов.

Светослав Костов пък оглави БНР малко повече от 3 месеца преди да се стигне до предсрочното прекратяване на мандата му заради скандала, който се разрази около спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ за близо 5 часа на 13 септември.

Comments

comments