Започна новият политически сезон

images (3)

Новият политически сезон започна с декларации на лидерите на парламентарните групи.

Цвета Караянчева, председател на НС призова за добър тон. Тя  подчерта, че от всички в залата зависи изборите да не се превърнат в очерняне на опонента и пирзова за  спортсменско състезание, при което се изправят едни срещу друг достойни кандидати с ясни и силни политически послания.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ посочи конкретните изборни цели:след евроизборите ГЕРБ  да изпрати в Европарламента поне шестима души; на местния вот ще бъдат подкрепени успешните кметове на партията и на инициативни комитети, работили добре с управляващите.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на „БСП за България“ поиска предсрочни парламентарни избори. Тя очаква 2019 година да сложи край на статуквото и да е начало на политическа промяна в България и ЕС.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ 2018 година е била изгубена за България, заради поредица от скандали. Той призова да бъде приета програма за ускорено развитие на страната, за да бъде догонен средният стандарт на живот за Европейския съюз. Обяви, че ДПС ще работи занов модел на управление.

Волен Сидеров, председател на ПГ на „Обединените патриоти“ определи 2019 година като историческа, защото според него през тази година ще се реши сблъсъка „глобализъм – антиглобализъм“, „соросоизъм – традиционни ценности“.

Веселин Марешки от „Воля“ настоя за екшън план в месеците преди европейските избори, в който приоритетно да се заложи   повишаване на доходите на хората, подкрепа на малкия и средния бизнес, спешни мерки за преодоляване на демографската криза.

Comments

comments