Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона-убиец в Есекс

7416574

Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите  установиха, че камионът с българска регистрация е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт.

Според Иван Димов от Министерството на външните работи не е ясно дали сред жертвите има български граждани, но основната версия на разследването е, че хората, починали в камиона, са били жертви на трафик или нелегални мигранти.

Ако хладилното ремарке на тежкотоварния камион е бил включен, температурата вътре е била -25 градуса, не е имало достъп до светлина и свеж въздух. За момента не е ясно от какво са починали 39-те жертви в камиона.

Белгийската прокуратура също започна разследване. Властите се опитват да установят дали и за
колко време камионът е пътувал през Белгия. 25-годишният шофьор остава в ареста по подозрение в убийство. Британски медии съобщиха, че името му е Мо Робинсън от Северна Ирландия.

БГНЕС припомня, че камионът с марка „Скания” е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия. Той е задържан и дава показания по случая.

Първоначално британската полиция съобщи, че камионът е влязъл във Великобритания през Холихед на северозападния край на Уелс – едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия. В сряда вечер обаче се поправи и съобщи, че вход е Белгия./БГНЕС

 

7416569 7416568

Comments

comments