/СНИМКИ/ Заместник-ректорът на Югозападния университет проф. Антони Стоилов представи в Благоевград своя нов роман “Червена жътва“

 

dav

Пред почитатели и ценители, заместник-ректорът на Югозападния университет проф. Антони Стоилов представи тази вечер в Благоевград своя нов роман “Червена жътва“.

54799334_391033331477950_4950154773069299712_n

Романът показва, че не трябва с лека ръка да се отхвърля драматичното в нашето минало“, подчерта в своя анализ доц. Дария Карапеткова – писател, преводач, университетски преподавател. Тя  сподели, че действието в романа се развива  непосредствено преди вододелната 1989 година, време, което вълнува по лични, исторически и политически причини всеки българин. „Книгата е населена с много герои и гласове със собствени регистри. Това е книга за съдбата на човешкото, съкровеното, приятелството и предателството. Младите хора се нуждаят от такива книги – написани достъпно и правдиво“, сподели още Дария Карапеткова и призова „Прочетете „Червена жътва“ и извлечете светлината от нея!

Публиката активно се включи с въпроси и мнения по повдигнатите в романа теми.

dav

Това е моят прочит на онова време, а днес всеки трябва да има позиция. Младите трябва да знаят истината“ , обясни Анотни Стоилов своите причини да напише романа  „Червена жътва“.

Срещата бе водена от проф. Магдалена Панайотова, декан на Филологическия факултет в Югозападния университет, поет и преводач.

dav

Comments

comments