Заместник-началникът на МО на изложение на военна техника и екипировка

1_7

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в Международното изложение за техника и екипировка в областта на отбраната и сигурността DSEI (Defence & Security Equipment International 2019) в Лондон. В рамките на форума той посети редица щандове на водещи фирми от широк спектър на отбранителната индустрия, където му бяха представени най-новите продукти в производствената листа и тенденциите в бъдещите разработки.

DSEI е най-голямото, изцяло интегрирано изложение за отбрана и сигурност в световен мащаб, по време на което се представят иновативни системи и технологии на мащабен брой международни компании. В тазгодишната експозиция броят на участниците със свои продукти надхвърля цифрата 1600, с над 40 национални павилиони. Посетителите са около 35 000 души от 108 държави. Изложени бяха техника и екипировка от водещи световни производители в сухопътната, военноморската, военновъздушната и космическата област. Представени бяха ключови осигуряващи способности, в това число – медицинско и информационно осигуряване, както и разширен сектор за продукти в областта на сигурността. Предвид обхвата на представените в изложението производители и продукти, гостите имаха възможност да се запознаят с последните разработки и продукти в сферата на отбраната и потенциални решения, свързани с модернизацията на въоръжените сили.
В рамките на изложението вицеадмирал Ефтимов участва в Конференция за способности на Военноморските сили (ВМС), организирана с партньорството на ВМС на Великобритания. Акцент в лекциите беше поставен върху автономните операции в цифровия флот, неговата дигитализация и информационното предимство в съвременната морска среда.

Comments

comments