/ВИДЕО/ Зам.-кметът Христина Шопова: Никой няма да закрива Камерна опера – Благоевград, граждани питат: Лъжа ли, щом ще освободите солистите, техническия персонал и цялата духова група на оркестъра?

„Камерна опера няма да бъде закрита, това е 100% неистина, слух, който се разпространи“, това заяви на пресконференция пред журналисти днес заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. По думите й в Операта предстои ремонт за 1 750 000 лв, най-належащо е да се ремонтира покривът, който тече, а след това трябва да бъде настроен и органът. Макар, че отрече напълно твърденията за закриване на Камерна опера, зам.-кметът пренебрегна два пъти въпрос на журналисти, свързан с това предстоят ли все пак някакви съкращения там.

Новината, че предстои закриване на Камерна опера – Благоевград, се разпространи бързо във Фейсбук вчера. Съобщение за това написа в личния си профил в социалната мрежа Георги Симеонов, който е режисьор и Артистичен директор на Русенска опера и предизвика бурни реакции.

ЗАКРИВАТ БЛАГОЕВГРАДСКА КАМЕРНА ОПЕРА!
Уважаеми колеги, приятели и съмишленици
Поредния удар върху българската култура е налице.
В понеделник 03 декември ще бъдат връчени предизвестията за освобождаване на колегите от Благоевградската камерна опера – солистите, техническия персонал, художника и целия духов състав.
Не знам чия е идеята на Община Благоевград или на временно изпълняващата директорка Мирослава Йорданова на това е СРАМ И ПОЗОР !

Днес той отново потвърди думите си, като отправи питане към временно изпълняващата длъжността директор Мирослава Йорданова отново от личния си фейсбук профил. Ето какво написа той:

Лъжа ли, е г-жо Йорданова, като ще освободите СОЛИСТИТЕ, ТЕХНИЧЕСКИЯ ПЕРСОНАЛ И ЦЯЛАТА ДУХОВА ГРУПА НА ОРКЕСТЪРА. Дали ще остане,като ОПЕРА или като СТРУНЕН СЪСТАВ?
И най.тъпото, е че искахте това да стане тихомълком!
А и уплътняването на работното време е задължение на работодателя, а не на работника, според КТ!

Повече по казуса „закриване на Камерна опера – Благоевград“, вижте във видеото.

Comments

comments