Заев: И в добро, и в лошо сме заедно. Янев: Трагедиите са общи

Снимки: БГНЕС

„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни трагедии. Да започнем от инцидента от миналата вечер в с. Рояк, където загинаха български граждани в дом за възрастни хора. Трагедия, която и в момента се разследва, конкретика не мисля, че е необходимо да коментираме. За съжаление, в рамките на по малко от 7-8 часа имаше нова трагедия”, започна изявлението си премиерът Стефан Янев след срещата със Зоран Заев.

„Трагедиите са общи и това, което ни докосва, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква националност за загиналите. Единственото, което можем да направим, е да изразим нашата съпричастност и съболезнования”, посочи още Янев.

„Искам да изкажа съболезнования и на двата ни народа. В понеделник вечерта България изгуби 9 живота в старческия дом. А днес – Македония загуби 46 – млади хора и деца. Това е една страшна трагедия, която се случи с македонския автобус, който се е връщал от Истанбул за Скопие. Искам да изкажа съболезнования на българския народ от македонския народ за тяхната трагедия и да изкажа благодарност  от името на македонския народ за съболезнованията от страна на българския народ”, каза от своя страна Заев.

„Болката е голяма за двата народа. В добро и лошо ние сме заедно. Ние сме първи съседи и братски народи. Всеки път трябва да си помагаме и в добро, и в лошо”, посочи македонският премиер.

 

 

 

 

Източник: Нова тв

Comments

comments