Задържаха край село Елешница крадец на строителна дървесина

images (1)

Мобилно звено на Югозападното държавно предприятие задържа нарушител в района на „ДГС Елешница”, с множество кражби на дървесина. Съвместната акция с полицията е извършена на 17 ноември около 20.00 часа на горски път в местността Сатевото. При проверка на автомобил „Дайхатсу– Роки” с рег. № 912Н540 и ремарке без номер, управляван от Велко Фръндев, се установява транспортиране на незаконно добита строителна дървесина. Трупите от бял бор с общ обем 2 кубически метра и дължина 4 метра са били без контролна горска марка и без превозен билет. Това е шестото по ред нарушение на лицето за последните две години.

Дървесината заедно с моторното превозно средство и ремаркето са конфискувани и се съхраняват в склада за задържани вещи в гр. Разлог.

Общо 12 акта за незаконна сеч и транспортиране на дървесина са съставени през изминалата седмица от горските стражари в териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие.  Извършените проверки на дърводобивни обекти, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица са над 1020, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Comments

comments