Задържаха двама за убийството на българинa Венцислав Маринов след финала на Шампионска лига

Image_7491080_126


По информация на посолството ни в Лондон български гражданин, живеещ в Саутпорт, Великобритания, е починал на 4
юни, след като е бил в критично състояние в следствие на нападение в събота, 1 юни.
Единият от неговите синове също е бил нападнат и е лекуван в болницата Ейнтрий, съобщиха от Министерството на външните
работи.
По-рано днес Blagoevgrad-news съобщи, че Венцислав Маргинов е бил атакуван на улицата, докато се прибирал от бар, в който гледал финала на Шампионска лига с двамата си синове.
Арестувани са двама заподозрени, като единият е бил освободен под гаранция, а другият остава в ареста.
Посолството на Република България в Лондон е във връзка с полицията относно случая. В публикувано от полицията на окръг Мърсисайд официално съобщение се посочва, че българският гражданин, живеещ в Саутпорт, Венцислав Маргинов на 51 г., е починал на 4 юни в следствие на нападение, извършено на 1 юни.
Около 22.40 часа патрулиращи полицаи са забелязали нарушение на реда на улица „Лорд Стрийт“ и открили мъж да лежи на земята в безсъзнание. Той и двамата му синове са били нападнати от група мъже близо до хотел „Скарисбрик“. Предполага се, че 51-годишната жертва е била съборена на земята и нападната.
Полицията е арестувала Джеймс Питър Гелинг на 31 години, също живеещ в Саутпорт, като Гелинг се е явил пред Магистратския съд на 4 юни и остава в ареста. Друг заподозрян е бил освободен под гаранция.
Британските власти отправят молба към всеки с повече информация да се свърже с полицията на Мърсисайд чрез Twitter @MerPolCC, Фейсбук Merseyside Police CC или по телефона на номер 101, като се посочи случай № 19100282822./ 24 часа

 

снимка от мястото, където е извършено нападението: Google street view

Comments

comments