За събиране на всички доказателства: Отложиха делото по жалба на БСП за казуса „Камбитов“

delo

Отложиха делото по жалба на БСП във връзка с казуса „Камбитов“ за събиране на всички доказателства.

Днес в Административен съд – Благоевград бе разгледано дело, по повод жалба на ПП БСП, във връзка с решение на Общинска избирателна комисия – Благоевград.

Всички страни по днешното дело бяха на лице – ищецът – ПП БСП, представлявана от общинския съветник в Благоевград – адвокат Гергана Янчева, ответникът в лицето на Председателя на ОИК-Благоевград – Елена Панчева, заинтересованата страна в лицето на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов бе представляван от адвокат Петьо Петков. В съдебната зала бе и директорът на Дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ за Благоевград – Антония Методиева.

Адвокатът Петьо Петков, който представлява кмета на община Благоевград на днешното дело в Административен съд по жалбата на БСП, с която се оспорва решение на ОИК за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета, поиска спиране на делото.

Причината за това е, че има образувано друго търговско дело в Окръжен съд- Благоевград, в което касае управлението на кмета Камбитов във фирма “Старт 2015″ЕООД, в което той е бил управител.

Адвокат Гергана Янчева от своя страна заяви, че делото в Окръжен съд няма отношение към административния спор и поиска да бъде извършена съдебно-счетоводна експертиза на фирмата, в която твърдят, че Камбитов бил управител.

За събиране на всички доказателства, съдия Саша Алексова отложи делото за 25 юни.

Припомняме, че общинският съветник Злата Ризова подаде сигнал до ОИК-Благоевград във връзка с твърдения за нарушение на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов. В нейния сигнал се твърдеше, че  през периода от 25.09.2017 г. до 03.10.2017 г., Кметът на Община Благоевград е бил едноличен собственик на капитала и управител на „СТАРТ 2015“ ЕООД, което представлява нарушение на разпоредбите на чл. 41, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Към жалбата бяха приложени : извлечение от търговския регистър за актуално състояние на „СТАРТ 2015“ ЕООД, извлечение от Търговския регистър за смяната на управителите на „СТАРТ 2015“ ЕООД, както и извлечение от Търговския регистър за промяна на съдружниците на „СТАРТ 2015“ ЕООД.

ОИК – Благоевград изиска официална справка от Агенция по вписванията – Търговския регистър. С входящ № 413/19.04.2019 г. АВ-ТР удостоверява вписване, че в периода от 25.09.2017 г. до 03.10.2017 г. Атанас Камбитов е бил вписан като едноличен собственик и управител на „СТАРТ 2015“ ЕООД. На 03.10.2017 г., като управител на дружеството е вписано друго лице – Ивайло Благоев.

По искането на Злата Ризова за предсрочното прекратяване пълномощията на кмета на Община Благоевград – Атанас Станкев Камбитов, Общинска избирателна комисия Благоевград гласува с 4 (четири) гласа „ЗА“ и 5 (пет) гласа „ПРОТИВ“.

Днешното дело в Административен съд – Благоевград се отложи за 25 юни за събиране на всички доказателства.

 

Comments

comments