/ВИДЕО/ За пръв път в Благоевград ще грейне изкуствена коледна елха, благоевградчани: Естествената е по-топла и носи духа на Коледа!

Дни след старта по монтажните дейности на коледната елха в Благоевград, десетки жители и гости на града изразиха мнение в социалните мрежи по въпроса защо тя е изкуствена. За първа година в областния център се монтира изкуствена елха, вместо естествено коледно дръвче, затова, след реакциите във Фейсбук, се допитахме до гражданите и на живо, по въпроса – естествена или изкуствена елха предпочитат те.

За някои от жителите и гостите на града такъв казус не съществува, стига украсата да е красива. Други са на мнение, че естественото дръвче е по-топло и носи Коледния дух. Трети смятат, че не е необходимо да се отсича още едно дърво, след като има алтернатива да се постави изкуствена елха.

А сред причините дървото да не е естествено, кметът Камбитов посочи тежките машини, необходими за монтирането му и игличките, които падат и се задръстват между плочките. По думите му, с оглед пресния ремонт на площадното пространство и подмяната на старите плочки с нови, изкуствената елха е по-добрия вариант.

Иначе коледните светлини на елхата ще грейнат на 5-ти декември. От 18.30 часа, за поредна година, площад „Георги Измирлиев“ ще стане сцена на доброто, на красивото, на светлината. Рамо до рамо, жители и гости на Благоевград ще посрещнат най- обичания и мил Дядо Коледа. По традиция, той ще се появи неочаквано и ще бъде придружен от приказни джуджета и красивата Снежанка.

Началото на коледния дух ще постави пъстро шествие, което ще тръгне от Съдебната палата в Благоевград от 18.00 часа. То ще бъде предвождано от Детски духов оркестър, мажоретки и атракциони. Деца и родители са поканени да се включат във веселото шествие на усмивки и настроение, което по централната улица на града, ще достигне до сцената на площад „Георги Измирлиев“.

Comments

comments