За осмомартенското настроение и колко „струва“ да се усмихнеш ведро

снимка: pixabay.com
снимка: pixabay.com

„8 март е ден на мама,

но какво да й даря,

та са грижата голяма,

аз да й благодаря?“

 

 

 

 

Всички знаете наизуст стихотворението на Асен Босев, нали? И всички като деца сте писали картички с пожелание „Честит 8-ми март, мамо“. Дали в Международния ден на жената празнично трябва да се чувстват само майките, или е празник на всички жени, е въпрос на лично мнение.

Истината е обаче, че ако има нещо, което да обединява 99% от женската част на планетата, то това е вниманието.

Капка внимание стига, за да накараш една жена да се чувства наистина добре. И днес го виждаме – виждаме невероятни, красиви жени, които са красиви, защото са усмихнати. Те носят ведри лица, те не гледат смръщено и, макар за ден си личи, че са позабравили злободневните проблеми.

А те, както добре знаем, са неизменна част от живота. Проблеми има всеки човек – някои са „бели кахъри“, други лесно разрешими, трети сериозни, а някои, за съжаление, невинаги имат положителен изход. Но точно днес всяка жена, която срещнах, изглеждаше, сякаш няма проблеми.

Така, както трябва да изглежда човек всеки ден.

Всички тези дами изглеждат така и се усмихват, защото са получили внимание – цвете, подарък или дори елементарното „Честит празник“. Всички те си честитят и си пожелават да са здрави. Защото кой не обича да му честитят? Рождени дни, именни дни, годишнини и всякакви други поводи – човек винаги се чувства добре, когато чуе добра дума.

И далеч не е нужно да я чуваме само на празници

Защото 8-ми март ще мине и замине като всеки друг празник, а утре е поредният ден, в който празници няма. Но това не е причина да се върнем отново в рутината, която ни смачква с грижите и неволите си. Защото да, животът е труден. Но ние сме силни. Не само жените, хората, човеците сме силни. Днес дамите се усмихват ведро, защото имат празник.

А нищо, съвсем нищо не струва да го правим и през останалото време.

 

Comments

comments