За нас, пациентите: Алармираме за липсващи лекарства на специален сайт

4dc8dba92ef9d6a1ba2c25baa8e3080a_XL

Днес бе представен  новият сайт moeto-lekarstvo.com, на който пациенти с липсващи лекарства могат да подават сигнали. Той е разработен от Сдружението за развитие на българското здравеопазване. Целта е  пациентите да имат удобен портал за оповестяване на липси на необходимите им отпускани от НЗОК лекарства в аптечната мрежа. Всеки един сигнал се предава на Изпълнителната Агенция по лекарствата за проверка. По този начин ще се покаже каква е реалната картина на липсващи лекарства в страната и да съдейства за навременното запълване на тези липси.

Всеки месец сигналите ще бъдат обобщавани и предавани на компетентните институции.

През тази форма може да подадете сигнал за липсващи лекарства в аптечната мрежа, заплащани от НЗОК, а ние ще се постараем той да стигне до съответните институции“, обещават  от сайта.

„Дори когато няма налично Вашето лекарство, аптеката може да го поръча за Вас в рамките на 24 часа. Това е нормална процедура, предвид големия брой лекарства и трудното определяне на необходимите бройки, които аптеката да държи налични“, поясняват още инициторите и съветват: „Моля, недейте да подавате сигнали за аптеки, преди да е преминал 24 часовият период, в който те имат възможност да заявят лекарсвтото Ви“.

Comments

comments