За кандидатите за военни професии: Кампанията „Бъди войник“ в Кюстендил

991-ratio-kampaniia-bydi-vojnik

Възможностите за постъпване на военна служба, свободните места, условията и начините за кандидатстване ще бъдат представени в Кюстендил по време на поредното събитие от кампанията „Бъди войник“, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. То ще се състои на 6 юни, четвъртък, и ще даде възможност на младите хора, както и на всички, които имат интерес към Българската армия, да се докоснат до техниката и оборудването и да научат повече за особеностите на военната професия.

От 16.00 часа на площада пред сградата на общинския театър в Кюстендил и на пешеходната алея на бул. „България“ ще се състои статичен показ на техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. По същото време във фоайето на театъра ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. На отделни щандове видовете въоръжени сили и Специалните сили ще предоставят информация за свободните места за военнослужещи, за условията и начините за кандидатстване. В информационната борса, както във всички градове, включени в кампанията „Бъди войник“, участват Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба Военна полиция, Силите за специални операции и Централното военно окръжие.

На информационната борса ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който ще даде изявление за медиите около 16.15 часа.

От 18.30 часа в театъра ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски. На сцената ще излязат Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Бойка Дангова, квартет „Армейска песен“, фолклорна формация „Ладена“ и много други. Със свои изпълнения ще се включат и танцова формация „Партньори“, както и танцовите ансамбли „Пауталия“ и „Родолюбие“ от Кюстендил.

Comments

comments