Йордан Цонев: Пеевски няма връзка с ББР, проверихме го

„Г-н Пеевски на ръководството на партията ни е представил документи и ние знаем, че няма връзка“
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ДПС, бивш крупен медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски няма никакво отношение към Българската банка за развитие и към големите кредити, които тя е отпускала. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред bTV.

„Нито Делян Пеевски, нито членове на неговото семейство, нито дружества, в които е участвал като бизнесмен не са вземали кредити – от гледна точка на това, че никога не е бил член на управителни съвети, не е бил мажоритарен собственик на дружества.  Делян Пеевски няма отношения към тази банка (…) Миноритарните собственици никога не участват в управлението, те не вземат решения дали се вземат кредити, или не. Аз през годините съм имал различни акции, купени от борсата – какво отношение имам към управлението на дружествата? Купувате си акции от борсата, чакате дивидент и дотам“, заяви Цонев.

„Ние сме правили тази проверка, ние сме искали документи. Г-н Пеевски на ръководството на партията ни е представил документи и ние знаем, че няма връзка“, отговори бившият депутат.

Comments

comments