XXV-ЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА КИТАРАТА И ЦИГУЛКАТА „ДЕЦАТА НА ПАГАНИНИ” ЗАПОЧВА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ХХV-ят Международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини» започва на 3 юли 2015 г./петък/ в гр. Гоце Делчев.
Събитието се организира от община Гоце Делчев и Национална музикална академия «Професор Панчо Владигеров». Фестивалът ще продължи три дни и по време на него десетки китаристи и цигулари от страната и чужбина ще покажат своето майсторство в конкурсната и концертната програма.
Официалното откриване на ХХV-я Международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини» ще бъде на 3 юли 2015 г. от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата. По традиция, събитието ще бъде открито от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, а след това присъстващите ще се насладят и на тържествения концерт. В него ще вземат участие професор Йосиф Радионов – цигулка, Зорница Радионова – пиано, Боян Дойчев – китара, Росен Балкански – китара, със специалното участие на „Младежки китарен оркестър София“ с ръководител Валентин Бузов.
На 4 и 5 юли /събота и неделя/ ще се проведат конкурсите «Майстори на цигулката» и «Майстори на класическата китара» за четирите възрастови групи.
В рамките на фестивала е предвидено представяне на водеща фирма за струнни инструменти и известна верига магазини за музикални инструменти.
Фестивалът ще бъде закрит в неделя, 5 юли 2015 г., от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата с концерт на лауреатите.

Comments

comments