XXI Национален конкурс – изложба „Здравей ваканция!“ откриват в Общински младежки дом – Благоевград

XXI Национален конкурс – изложба „Здравей ваканция!“ ще бъде открит в Общински младежки дом – Благоевград на 8 юни от 17:00 часа. 21-то издание на конкурса се провежда съвместно с Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Обединен детски комплекс – Благоевград, с генералното спонсорство на “Кока-Кола – България”.
В конкурса имат право на участие деца и ученици от 5 до 17-годишна възраст, като регламентът на изложбата -конкурс разпределя младите творци в три възрастови групи. Първата е за деца от 5 до 7 години, втората е от 8 до 12 години, а третата е за таланти от 13 до 17 години. В своите творби малките художници отразяват случки, събития или теми, които са ги вълнували по време на ваканцията.
Участниците могат да използват свободно избрана техника на рисуване и богата гама материали – акварел, графика, колаж, водни бои, темперни бои, молив, флумастер или пастели. От самото си създаване конкурсът се радва на изключително голям интерес, като през последните 10 години в него участват над 10 000 деца.

Comments

comments