Xperia X ще е фокусът при смартфоните на японската компания Sony до 2018 г.

Вече се завъртя информацията, че Sony слага край на серията флагмани Xperia Z и вместо нея ще предлага смартфони в новото семейство Xperia X. Нови детайли от азиатските медии сега твърдят, че японците ще прекъснат и всички останали серии и до 2018 г. ще се фокусират ексклузивно върху X, цитирано от nixanbal.com.
Информацията идва от снимки на вътрешна презентация на Sony, която разделя историята на смартфоните Xperia през последните години на три етапа.
Първият е преходът към Android (2010-2012), вторият е Xperia Z и „най-доброто от Sony“ (2013-2015) и третият – периодът, започващ с Xperia X през 2016 г. и продължаващ до 2018 г.
Това означава, че обявените на MWC 2016 три смартфона Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance са само началото на тригодишна стратегия за развитие на портфолиото. Тя ще замени изцяло всички останали серии на производителя – Z, M, C, E.
И действително още първите три модела Xperia X показаха, че новата серия ще бъде позиционирана в няколко ценови сегмента – от 300 до 700 евро.
Ще бъде интересно как само една серия ще се справи с имената на смартфоните за 3 години напред, но да се надяваме, че Sony имат разумен план за това, пише още технологичният сайт nixanbal.com.

Comments

comments