XI ОУ „Христо Ботев“ отбеляза 170 години от рождението на своя патрон с празничен концерт- спектакъл „Писмо до бъдещето“

Благоевград-1024x681

XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград отбеляза 170 години от рождението на своя патрон с празничен концерт- спектакъл „Писмо до бъдещето“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Официални гости на събитието, което се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“ бяха заместник- министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник- кметът на Благоевград Иво Николов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, началникът на РУО Ивайло Златанов, началник- отдел „Образование“ Симона Митова и други.

Директорът на учебното заведение Марияна Митова категорично заяви, че XI ОУ „Христо Ботев“ ще продължи да бъде устойчиво, да се развива, да бъде храм на мисълта и духа, да задоволява потребностите на учениците, спазвайки всички закони на едно общество, на съвременно образование.

С рецитал на едни от най- знаковите стихотворения, драматургия на произведения на Христо Ботев, песни и танци, учениците отдадоха своята почит към делото и живота на един от най- видните пазители и ценители на България. По време на концерт- спектакъла бяха наградени учениците в конкурса за стихотворение и рисунка „Живеем в земята на Ботев“.

Comments

comments