Възпитаници на АУБ с ангажимент да помагат на новите поколения студенти, целта – да наберат 5 млн. долара от дарения в следващите 5 до 10 години

zx860y484_2644357

Възпитаници на АУБ  с ангажимент да помагат на новите поколения студенти. Целта им е да наберат 5 млн. долара в следващите 5 до 10 години, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Финансовите средства ще бъдат изразходвани за обучението на бъдещите поколения студенти на висшето училище. По този повод на 11 октомври (петък) от 19:00 часа Асоциацията на възпитаниците на Американския университет в България  организира специално събитие в Националния дворец на културата в столицата.

С него завършилите АУБ отбелязват обещанието, което дават пред голямото академично семейство на университета. Освен много възпитаници се очаква да присъстват членовете на Настоятелството, талантливи студенти и председатели на студентски клубове, приятели и партньори на университета.

„Искахме да изразим нашата дълбока и искрена признателност към нашия университет и осъзнахме, че най-добрият начин да го направим е да дадем шанс на повече млади хора да преживеят магията „Американски университет в България“. Ние сме категорични, че онова, което АУБ дава на студентите, не се изчерпва само с високото качество на образованието, а и с незабравимите преживявания с приятели, които наистина остават такива за цял живот. АУБ окрилява своите студенти, за да реализират целите си и да правят света около тях по-добър. Искаме повече хора да бъдат вдъхновени от АУБ, който значи толкова много за нас.“ Така обясни каузата Йордан Карабинов, президент на AUBG Alumni Association.

През първата година от мащабната и продължителна дарителска акция алумни общността на АУБ иска да осигури 300 хил. долара, като заявените дарения до момента са на стойност над 280 хил. долара. Всеки дарител ще има възможността да прецени дали неговите средства да бъдат насочени за стипендии, студентски клубове, научни изследвания или други дейности.

Comments

comments