Вторник идва със захлаждане

Във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. С до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър ще прониква студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Северна и Източна България ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, максималните – между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижават. Максималните температури на въздуха ще са между 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала
Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра – слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 9р, на 2000 метра – около 4 градуса.

В сряда вятърът ще бъде от изток-североизток, все още до умерен и с него температурите ще продължат да се понижават: преобладаващите минимални ще са между 2 и 7 градуса, максималните – между 8 и 13 градуса. Облачността ще започне да се разкъсва, но над югозападните райони ще се задържи значителна и преди обяд там все още е възможно слабо да превали.

В четвъртък ще е почти тихо. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността, особено над планините и планинските райони. Сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна ниска облачност, която в покрай Дунав и в отделни райони на Горнотракийската низина ще се задържа по-дълго. Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса, а минималните ще са между минус 2 и 3 градуса, до 6-8 по Черноморието.

Comments

comments