Втори депутат от Петрич влиза в Народното събрание

123456

Стоян  Божинов  от ВМРО – Петрич ще бъде вторият народен представител от южния град. Другият е Георги Динев от ГЕРБ.

Стоян  Божинов  влиза в НС от листата на Обединените патриоти за парламентарните избори през 2017 година. Нейният водач, депутатът Атанас Стоянов, спечели на балотажа изборите за кмет на община Сандански.  Така той освобождава мястото в НС за Стоян  Божинов.

Днес към парламентарната група на Обединените патриоти се присъедини Мария Цветкова от ВМРО. Тя положи клетва като народен представител, като зае мястото на напусналия Парламента лидер на Атака Волен Сидеров.

Припомняме, че групата на Обединените патриоти вече се състои само от депутатите на ВМРО и НФСБ. След скандал, една част от депутатите на АТАКА бяха изключениот групата, друга –  напуснаха сами в знак на солидарност с колегите си.

Депутатите на ВМРО в парламента стават 15, а тези на НФСБ са 8.

Очаква се Стоян  Божинов да положи клетва в НС като депутат през следващата седмица. Той е юрист по образование, бил е адвокат, работил е в полицията, има транспортна фирма.

Стоян Божинов е лидер на ВМРО – Петрич. На отминалите  местни избори бе кандидат и за кмет на Петрич, но успя да спечели само място в новия общински съвет. То ще бъде заето от Георги Стоилов.

Учредителната сесия на новоизбрания общински съвет в Петрич е насрочена за  14 ноември.

Comments

comments