ВМРО поиска извинение за уронване на престижа

 

768x432

ВМРО поиска извинение за уронване на престижа от всички, намесили името на организацията и на нейния лидер  Красимир Каракачанов в скандалната схема за търговия с българско гражданство, стана ясно от писмо на партията, изпратено до медиите.

В момента спецпрокуратурата   разследва схеми за продажба на българско гражданство в Държавната агенция за българите в чужбина. Първоначално бяха арестувани над 20 служители на агенцията, но обвинения получиха  само четирима,  сред тях и  председателят на ведомството – Петър Харалампиев, който е от квотата на Обединените патриоти.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев  заяви, „че към момента от събраните доказателства няма връзка на министър Каракачанов с описаната престъпна дейност. Няма данни да е замесена партията ВМРО или адресът на централата ѝ“, подчертават  от партията.

Според ВМРО,   лицата от български етнически произход трябва да получават българско гражданство по облекчена процедура. В същото време са категорични, че „всеки, който се облагодетелства на гърба на нашите сънародници, пожелали българско гражданство, трябва да бъде преследван с цялата строгост на закона“.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments