Влак, превозващ пропан-бутан, дерайлира край гара Пловдив

БГНЕС
БГНЕС

 

Компанията превозвач на дерайлиралия влак е отговорна за трагедията край Хитрино

 

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив, съобщава БНТ. Композицията е на втори коловоз. На място е изпратен екип на пожарната. Няма информация за пострадали. Причините за инцидента се изясняват.

 По първоначална информация влакът е превозвал пропан-бутан. Вагоните са се наклонили на ж.п. линията, няма данни за изтичане. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 4.40 ч. Екипи на полицията също са на място.

 От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ съобщават, че днес от 4:15 ч. е преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово).

Дерайлиралата товарна композиция е на частен ж.п. превозвач. Екипи са на място и са предприети незабавни аварийно-възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на ж.п. трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Петър Ганев управител на „Бултрейд карго“, която е една от фирмите собственици на композицията съобщи пред бТВ, че има счупване на език на стрелка, което е причина за дерайлирането. Спирачният път е около 40 метра.  Цистерните не са наклонени, няма сблъсък и опасност.

Няма данни за пострадали при инцидента с товарен влак край гара Пловдив. НКЖИ съобщава, че няма опасност за населението.

 

 

Comments

comments