Владимир Москов ще се бори за седми кметски мандат в община Гоце Делчев, в Сандански – БСП издига Младен Тимчев, в Симитли- няма да подкрепи Апостол Апостолов

19908

Най-успешният и дълго управлявал до момента в страната кмет на БСП е Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев. Той вече е с номинация за седми кметски мандат. Потвърди я Националният съвет на БСП, който заседава този следобед. Владимир Москов е и заместник – председател на Националното сдружите на общините в Република България,  един от българските кметове, представители в Комитета на регионите в Брюксел.

И ако издигането на Москов за нов мандат не е изненада за никого, то различните позиции между местното и централното ръководтво на  БСП в Сандански може да доведе до сътресения сред червените. Днес Националинят съвет отхвърли предложението на общинската структура на БСП – Сандански,  нейният председател Снежана Стоянова да бъде кандидатът на паритята за кмет на южния град. Изборът на Националния съвет на БСП е в местните избори за общински кмет да се кандидатира Младен Тимчев, бивш заместник-кмет от екипа на кмета Андон Тотев, потвърди за „Благоевград нюз“ Валери Сарандев, член на Националния съвет и областен председател на БСП – Благоевград.  Дали създалата се ситуация в Сандански ще доведе до напрежение и дали ще се стигне  до разцепление в редиците на санданските социалисти, ще покаже оставащото кратко време до самите избори на 27 октомври.

Националният съвет на БСП  не прие предложението и на местната структура на партията да се даде подкрепа в новите избори на кмета на Симитли – Апостол Апостолов. Освен, че няколко поредни мандата управлява община, Апостол Апостолов е не толкова често срещан пример в политическата практика у нас за това как може да се постига подкрепа на изборите и от ляво, и от дясно. Явно ситуацията вече е нова и на предстоящите  избори, Апостол Апостолов не може повече да разчита на подкрепата на БСП.

По думите на Корнелия Нинова случаят Симитли е “ярък пример за всичко срещу което се борим – задкулисие, контролиран вот, безпринципност, прескачане от партия в партия, което доведе до заличаване на БСП в общината.” На заседанието на Националния съвет Нинова е била категорична, че това противоречи на всичките принципи, програми, идеи, а в конкретния случай и на решението на партията да няма никакви коалиции с ГЕРБ. Припомняме, че синът на Апостолов – Стефан в момента е депутат от ГЕРБ и футболен съдия.

Плюс или минус  е това за бащата Апостол Апостолов  и кандидат отново за кмет?  – отговорът ще дадат съвсем скоро жителите на община  Симитли.

Comments

comments