/СНИМКИ/Високо проходим автомобил получи Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – град Кюстендил

43154597_791363464540948_1968878511032631296_n

 

Автомобилът бе предоставен от кмета на Кюстендил Петър Паунов и от представителя на  софийското дружество-дарител Борис Редански. Служителите на РД“ПБЗН“ ще ползват високо проходимия автомобил за извършване на разузнаване, превоз на хора и оборудване до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил под формата на дарение от софийско дружество.

Комисар Светослав Георгиев,   директор на РД“ПБЗН“ в Кюстендил мотивира нуждата от такъв автомобил с реалностите – повечето от населените места са в планински и полупланински и трудно достъпни райони с липсващи пътища и постоянни водоизточници.

За гасенето на възникнали пожари в тях и намиращите се в съседство горски територии е необходимо съсредоточаване на повече хора и техника. В тези случай човешкият фактор играе голяма роля за бързото ограничаване и ликвидиране на произшествието. На мястото на произшествието от решаващо значение е извършването на предварително разузнаване с цел правилната разстановка на участващите сили и средства. Трябва да се има предвид и отдалечеността на някои от населените места в област Кюстендил от районните служби.

Регионалната дирекция  в  Кюстендил осигурява пожарната безопасност и защитата на населението на територията на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево, Невестино и Трекляно, като горските територии заемат площ 167 052 ха, което представлява 54,2 % от общата площ на област Кюстендил.

Кметът   внесе предложение в ОбС да бъде предоставен дареният на общината автомобил  „Фиат Фулбек“ на стойност 53 000 лв. на РД“ПБЗН“ за обезпечаване и подобряване изпълнението на функциите и задълженията  им. Решението бе гласувано на сесия на Общинския съвет – Кюстендил, на 27 септември, а автомобилът вече е на разположение на дирекцията.

На скромната церемония по предоставянето на автомобила кметът Петър Паунов и Борис  Редански споделиха убеждението, че обезпечаването на пожарната безопасност е гаранция както за по-добър живот на хората, така и за по-резултатни и безпроблемни стопански и обществени дейности.

Комисар Георгиев прие с благодарност предоставения високопроходим автомобил, като връчи и на двамата Плакет за принос в партньорството с РД“ПБЗН“ – Кюстендил, по опазване живота, здравето и имуществото на гражданите.

43152698_262932767760217_44141105477844992_n

 

Comments

comments