/ВИДЕО/ За първи път в Районен съд-Благоевград: Разпит на свидетели от Италия с видео-конферентна връзка

Днес в Районен съд – Благоевград бе проведен разпит на италиански граждани във връзка с наказателно дело. Разпитът се осъществи чрез видео-конферентна връзка като този метод се прилага за първи път в Районен съд – Благоевград.

Наказателното дело се разгледа от районния съдия – Екатерина Николова, във връзка с нарушение на подсъдимия Ивайло Костадинов за представяне на документ с невярно съдържание.

На 14.05.2016г. при проверка на шофьор на ТИР в италианския, пристанищен град Анкона, служители на Агенция Митници и Финансова полиция, открили контрабанден тютюн. Шофьорът на товарно-превозното средство – Ивайло Костадинов от Благоевград, декларирал, че превозва кашони със замразени охлюви. При извършения обиск, полицейските служители установили, че измежду кашоните със замразени ракообразни има и друг кашон с над 5000 кг. нарязан тютюн. Полицаите, отнели шофьорската книжка, конфискували ремаркето със стоката, както и съставили протокол на Ивайло Костадинов. Свидетелството за моторно-превозно средство било изпратено в Консулството на България, а от там било препратено към КАТ – Благоевград.

При извършена проверка за регистрация на шофьорска книжка, става ясно, че такъв документ на името на Ивайло Костадинов, не е издаван от КАТ-Благоевград. В тази връзка е образувано съдебно производство по чл. 316 от НК, а именно :

Чл. 316. Наказанието, предвидено по предходните членове на настоящата глава, се налага и на онзи, който съзнателно се ползува от неистински или преправен документ, от документ с невярно съдържание или от такъв по предходния член, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Днес в Районен съд – Благоевград бяха разпитани основни свидетели по наказателно дело. Разпитът се осъществи от съдия по делото – Екатерина Николова, чрез видео-конферентна връзка и съдействието на преводач. Снети бяха показания от служител на Агенция Митници – Канио Баста и служител на Финансова полиция – Морени Белени. Двамата полицаи са сред основните свидетели по наказателното дело срещу Ивайло Костадинов, тъй като именно те са съставили протокол за изземване на шофьорската книжка и са наложили запор на ремаркето на благоевградчанина.

Предстои решение по делото. 

sud

 

 

 

Comments

comments