/ВИДЕО/ Протестиращи нахлуха и окупираха парламента в Хонконг

Хонконг успя да проникне в сградата на законодателния след като са счупили прозорците и унищожили металните заграждения, предаде АП.

Полицията по всяка вероятност е отстъпила пред протестиращите, за да избегне конфронтация или ескалация на напрежението

Телевизионен канал в Хонконг излъчи кадри как демонстранти с каски преминават през контролно-пропусквателен пункт и продължават като разбиват метални врати, за да се опитат да достигнат по-навътре в сградата.
 

Десетки маскирани протестиращи, повечето размахващи импровизирани щитове, проникнаха в Законодателния съвет, след като в продължение на часове го атакуваха.

Това се вижда от кадри на телевизия Кейбъл нюз, съобщава АФП.

Кадри на CNN показват как гербът на Хонгконг в парламента се унищожава и на негово място се поставя британското колониално знаме.

Силите на реда в сградата, които преди това използваха лютив газ, за да ги отблъснат, очевидно са се изтеглили по-навътре в зданието, посочва АФП.

Междувременно, десетки хиляди други демонстранти преминаха през града с искане за разширяване на демокрацията в деня на 22-ата годишнина от връщането на бившата британска колония на Китай.

5410

 

 

Протестиращите изтъкват, че правителството в Хонконг не откликва на исканията им за цялостно оттегляне на спорните закони за екстрадиция и за оставка на регионалния ръководител на Хонконг Кари Лам.

Лам заяви, че ще се постарае да се вслушва по-добре в гласовете на младите хора, но се противопостави на призивите да се оттегли.

Източник : Дарик

 

Comments

comments