/ВИДЕО/ Николай Ненчев в Благоевград: „България безспорно е в тежка политическа криза!“

„Отбраната е изключително важна за българското общество, особено в тези размирни времена“, това сподели пред журналисти председателят на БЗНС и министър на отбраната 2014-2017, г-н Николай Ненчев при посещението си в Благоевград. Визитата му бе във връзка с  планирани срещи с ръководството и местни представители на съюзната организация, симпатизанти и привърженици на демократичните принципи и ценности.

На срещата – разговор в Благоевград Николай Ненчев постави акцент върху призива си за обединение на демократичната общност, чрез провеждане на вътрешно-съюзни избори за излъчване на единно лидерство, ръководство и програма.

Той коментира модернизацията на Българската армия и изразената вече позиция за прекратяване на всяка зависимост от Русия и изпълнение на съюзните ангажименти, като припомни, че по време на мандата му като министър на отбраната в периода 2014 г. – 2017 г., България е била пред подписване на договора за новата изтребителна авиация:

По време на моя мандат бяхме пред подписване на договора за новата изтребителна авиация, което е изключително важна за България. Безпокоя се от това, че се забави толкова дълго време, може би това нещо ще се отложи във времето и тази тежка политическа криза, в която сме, като че ли допълнително усложнява нещата.

Той изкоментира още положителната новина за предложенията за нови изтребители, като подчерта, че ако успеем да подпишем договора с офертата на САЩ, която по думите му е впечатляваща, ще се превърнем в лидери на Балканския полуостров в региона с най-добрата техника.

„Искам да направя и още един анонс. Осъдих медиите на Пеевски. Осъдих ги и успях да получа изпълнителен лист. И преди делото обявих, че тези пари (10 000 лв.),не ги искам за себе си или за семейството си. Обещах да ги дам на дете сираче или на някого, който има нужда от тях. Тези пари обаче, дори и с изпълнителен лист, не мога да ги взема. Защото се оказа, че тези медии са продадени, собственикът е сменен и вероятно новият собственик дори не знае, че е такъв. Това е много тъжно – силно вярвах, че ще получа удовлетворение от този акт. Много силно вярвах, че ще зарадвам поне едни или две деца, 10 000 лв. е са кой знае колко голяма сума, но бих могъл да облекча страданието на тези хора. Те не бяха за мен дори, но аз ще продължа да се боря!“, каза още Ненчев.

Той направи коментар и по повод протестите и ситуацията в страната към момента:

Безспорно сме в тежка политическа криза! Виждате колко трудно се сформира и мнозинство в Народното събрание. Най-много ме плаши липсата на последователност в политическия елит, липсата на ясни тези, които да бъдат защитавани докрай.“, допълни Ненчев.

Вижте повече от важните акценти в изказването на председателя на БЗНС и министър на отбраната 2014-2017, г-н Николай Ненчев  във видеото.

Comments

comments