/ВИДЕО/ Граждани сигнализират: Улица „Славянска“ в Благоевград е в окаяно състояние

Улица „Славянска“ в Благоевград е в окаяно състояние

Екипът на „Благоевград нюз“ получи сигнал от граждани за влошената пътна настилка на улица „Славянска“ , в района на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сигнал

По подадения сигнал, нашият екип отиде на място, за да провери в какво състояние се намира въпросният участък от улицата.

При направената проверка, установихме, че има образувани неравности върху пътната настилка. Автомобилите навлизат в насрещното, за да избегнат дупките и по този начин се създава сериозна предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

„Ежедневно от тук минават хиляди коли, трафикът е постоянно натоварен. Изпочупихме си автомобилите, още само някоя катастрофа не е станала“, алармира възмутен гражданин до нашата агенция.

Трафикът на улица „Славянска“ е интензивен и в следствие на влошените метеорологични условия се създава предпоставка за разрастването на образуваните неравности, както и възможността за пътнотранспортни произшествия.

Ремонтни дейности

Преди пет години, част от улица „Славянска“ беше ремонтирана по проект „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“. Участъкът, който беше рехабилитиран по този проект, бе от улица „Иван Михайлов“ до улица „Дойран“, но не и проблемният.

Съвсем наскоро, май месец, ремонтни дейности, затрудниха движението по улица „Славянска“, именно в участъка с влошената пътна настилка. Тогава в района на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ имаше екипи на ВиК – Благоевград, които извършваха дейности по отстраняване на авария, тъй като в продължение на дни имаше теч на вода. Движението се извършваше в едното платно.

Три месеца по-късно, положението е идентично, тъй като повечето водачи на моторно-превозни средства предпочитат да преминат в насрещното, за да избегнат неравностите по пътната настилка, отколкото да нанесат материални щети на автомобилите си. Именно поради тази причина се създава реална предпоставка за ПТП.

Преди десет години, по време на кметския мандат на Костадин Паскалев, улица „Славянска“ бе основно ремонтирана, тъй като бе належащо да се подмени канализацията на Благоевград.

Припомняме, че на възловите улици „Иван Михайлов”, „Владо Черноземски”, „Сан Стефано”, „Полковник Кирил Чемишки”, „Димитър Димов”, „Кръстьо Асенов”, „Николай Петрини” и „Славянска” бе подменена ВиК мрежата. Реконструкцията погълнала близо 8 млн. лв. бе извършена от фирма „Агромах”.

Финансирането на обекта бе спряно за известно време от Министерството на регионалното развитие, но след намесата на правителството парите бяха осигурени. 

Изчакване

Екипът на „Благоевград нюз“ е изпратил официално запитване до община Благоевград, със зададени въпроси в какъв срок ще бъде ремонтирана улица „Славянска“, тъй като трафикът там е интензивен, а предпоставките за злополучен инцидент са на лице.

Ще продължим да следим казуса и ще информираме читателите за отговора от компетентните институции.

 

 

 

Comments

comments