/ВИДЕО/ Ескейп стаята в Благоевград – затворена

Припомняме, че в началото на месеца, 5 момичета загинаха по време на играта Ескейп стая в Полша. В Благоевград също има Ескейп стая – „Хижата“, която служи за забавление на малки и големи, а инцидентът в Полша ни провокира да проверим условията за безопасност в нея.

Причината за инцидента с полските тийнейджъри е избухване на пожар и липса на адекватна реакция от страна на служителите, за това искахме за да разберем дали в „Хижата“ за взети всички необходими мерки, които да предпазят от евентуален инцидент хората, които посещават мястото, както и да се опитаме да разберем какви са евентуалните пропуски допуснати в Полша.

„Хижата“ има за цел да стимулира мисловната дейност на посетителите си. За целта те биват заключвани в автентично помещение, като с решаване на загадки трябва да успеят да намерят изхода и да напуснат стаята. Самата игра е в рамките на един час , като организаторите обещават едно незабравимо преживяване.

Нашият екип се опита да посети логическата стая, но открихме, че е заключена и в момента не работи.

След като установихме, че в „Хижата“ няма никого и видимо не функционира, се свързахме със собственика и, за да разберем причината за това.

Оказва се, че Ескейп стаята е затворена само за зимния сезон, като любителите на екстремни приключения ще имат възможността да се завърнат към играта през по-топлите месеци на годината.

Екипът на Blagoevgrad-news получи покана от собственика, да направи обиколка в логическата стая и да се убедим за безопасността в нея.

Очаквайте още по темата.

Comments

comments