/ВИДЕО/ Акция „пешеходец“ на територията на област Благоевград

Днес в Областна дирекция на МВР- Благоевград инспектор Димитър Николов даде пресконференция, във връзка с провеждаща се в момента акция на Пътната полиция. От 31 януари на територията на област Благоевград предприетите действия са свързани с пътнотранспортните произшествие, с участието на пешеходци.

Акцията ще продължи до края на месец февруари. Контролните органи осъществяват проверки в района на пешеходни пътеки или места за потенциални произшествия. Следи се както за нарушения, свързани с отнемане на предимство, така и за такива, предизвикани от  пешеходци. Нарушителите за неправилно пресичане получават глоба в размер на 20 лева.

Към момента са установени 28 нарушения от пешеходци и 3 от водачите на превозни средства, свързани с отнемате на предимство на пресичащи.

Инспектор Николов заяви, че от началото на година са регистрирани 10 ПТП-та с участието на пешеходци на територията на област Благоевград, при които има двама загинали и осем ранени.  Общият брой на тежките случаи е 34, като за трима души краят е фатален, а 51 са ранени. Анализът сочи, че в 80 %  от произшествията настъпват през тъмната част на денонощието, заради намалената видимост и неблагоприятните метеорологични условия.

Към момента град Благоевград се обслужва от един екип на Пътната полиция, а в извънредни случаи техният брой се удвоява.

Comments

comments