Венелин Трошанов оглави дирекция „Планиране и инвестиционна дейност, строителство и екология” в община Благоевград

община Благоевград

Инж. Венелин Трошанов оглави дирекция „Планиране и инвестиционна дейност, строителство и екология” в община Благоевград, съобщи struma.bg. Той зае мястото на инж. Мария Колибарска, която е понижена в длъжност експерт „Инвестиционен контрол пътна мрежа и сигнализация“.

Трошанков е на 30 години, син на управителката на агенцията за недвижими имоти „Явлена” в Благоевград Илинка Митева и инж. Евтим Трошанов, той бе кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на ПП „Партия на зелените” с лидер Андон Тодоров, който вчера разбра за рокадата и не скри изненадата си: „Познавам инж. Трошанов от 1 месец и назначението му не е плод на политическо лоби, както някои вече се опитват да вменяват. Убежденията ми са, че кметът Румен Томов сам трябва да избере екипа, с който ще работи, без да се влияе от външен натиск, особено от стари кадри и пенсионери в БСП, какъвто определено има, при това е доста силен. В БСП трябва веднъж завинаги да разберат, че победата на Р. Томов на кметските избори не е тяхна заслуга, той бе и си остава независим и нищо не им дължи. Именно като независим той бе подкрепен от мен и от другите десни партии в Благоевград и ако беше червена кандидатура, това нямаше как де стане. Адмирирам го, че устоява на натиска, на който е подложен, защото той поема отговорност за хората, с които ще управлява и работи”, заяви Андон Тодоров.

След като местният червен лидер Любен Милев не успя да се наложи за зам. кмет по строителството и сигурността, упорито се спрягат имена на БСП съветници за други административни длъжности. За мястото на секретар на общината, предвид предстоящото пенсиониране на София Янчева, се коментира името на съветничката Мария Стойнева, която бе в правния отдел на екипа Паскалев и бе освободена от Камбитов.

Comments

comments