Възстановено е движението по път I-1 /Е79/ Благоевград – Кулата в района на Кресненското дефиле

БГНЕС

Възстановено е движението по главен път Е79 между Благоевград и Кулата в района на Кресненското дефиле, който остана затворен над 6 часа заради катастрофа. Трафикът се регулира от пътна полиция и движението се пропуска поетапно.

Тежкотоварен камион с полуремарке, натоварен с кашони, катастрофира тази сутрин към 5,20 часа в района на Кресненските ханчета и отбивката за село Ощава.

Образуваха се километрични колони от автомобили, пътуващи към Гърция и към София.

Техническа авария е най-вероятната причина за  катастрофата. Внезапно блокирало управлението на камиона и шофьорът се ударил в насрещен скат, като бе затворен цялото пътно платно. По него имаше и много разпилени кашони със стока.

Няколко часа продължи огледа на  място и разследването на причините от служителите на полицията.

Единственият обходен маршрут в подобна ситуация е от пътния възел в Симитли-Предел-Гоце Делчев-Попови Ливади-Катунци, но той е с около 50 километра по-дълъг.

По неофициална информация шофьорът на камиона е сигнализирал за технически проблем, но курсът не е бил отменен.

Транспортната фирма е с регистрация в Благоевград, но собственикът ѝ е гръцка гражданка.

От Съюза на българските транспортни работници припомнят, че преди всяко пътуване камионите трябва да преминат през технически преглед, но това правило често се пренебрегва. Според тях се наблюдава увеличение на катастрофите в дефилето през първия месец  на годината.

 

 

 

Източник:bnr.bg

Comments

comments