Валери Смиленов: За един чист град – трябва чист кмет

1AF4D1D58-F53A-41A2-9E0E-9DF1C89FEC0F

Кандидатът за кмет Валери Смиленов се срещна с граждани, за да разбере за проблемите, с които се сблъскват ежедневно.

Валери Смиленов и екипът му от млади и интелигентни хора влизат в битката за почтено и прозрачно управление на община Благоевград. Те ще се явят на местните избори от ПП „Нова Алтернатива“. Той има богат управленски опит като бивш областен управител и зам.кмет на Благоевград, както и като дългогодишен директор на XI ОУ „Христо Ботев”.

Днес кандидатът за кмет на община Благоевград, Валери Смиленов проведе среща с граждани на града, за да изслуша проблемите, с които се налага да се борят ежедневно.

„Аз не се чувствам неудобно, когато ми задават въпроси, защото няма от какво да се срамувам, нито какво да крия. Именно това е причината да се срещне с Вас тук – за да ми задавате въпроси“, заяви Смиленов.

„Един от основните приоритети, на които съм заложил в програмата е градската среда. Аз съм роден и живял цял живот в Благоевград и виждам как се е променил града ни през годините. Трябва да се инвестират средства в изграждането и поддържането на инфраструктурата. Главната пешеходна улица например е с разместени и счупени плочки, по които е опасно да се стъпва. Трябва да се изградят ефективни и функционални кръгови кръстовища, да се подържа пътната мрежа. За мен не важно да се замазват дупки, а да се правят улици.

Общината стана най-големият работодател, администрацията наброява над 500 души. Общинската администрация трябва да работи само и единствено в полза на гражданите. В община Благоевград администрацията няма никакъв допуск до гражданите, пращат ви по етажите и накрая проблемът не се решава. Благодарен съм, че бях заместник-кмет, за да мога да си направя извод как не би трябвало да работи една общинска администрация. За един чист град – трябва чист кмет.

Индустриалната зона трябваше да се направи много отдавна, а не да се превръща в част от предизборни обещания“, заяви Смиленов.

Част от въпросите, които зададоха гражданите на Валери Смиленов и неговият екип бяха свързани със санирането на блоковете, инфраструктурата в града, както и високите такси за смет.

32835294C-BD45-44B0-BAE1-FF5D0EDF458A

„Аз живея сам, но се налага да плащам такса смет, колкото едно тричленно семейство. Това нормално ли е?“, попита възмутен гражданин.

„Ще се санират ли блоковете отново, тъй като нашият блок беше одобрен за саниране, но така и не се стигна до там?“, попита друг гражданин.

Валери Смиленов заяви, че програмата е национална и всичко зависи от правителството. „Ако програмата за саниране бъде възстановена, ще направя така, че и останалата част от блоковете да бъдат санирани. Не искам да прозвучи като предизборно обещание, но ако едно нещо зависи от мен – аз го правя. Преди избори всеки обещава, но въпросът е след това, че много малко от обещаното се изпълнява. Хипотетично, ако имаше избори през 5 месеца, България ще се превърне в едно достойно място за живеене, понеже предизборно започват да се вършат много неща, които е трябвало да бъдат свършени през времето на управленския мандат“, заяви Смиленов.

2A30FBE64-2527-46CF-A423-89F0BB04A480

„Защо се отделят толкова много средства за културни мероприятия, а пенсионерските клубове вече не функционират?, попита гражданин.

„Възстановяването на пенсионерските клубове по кварталите е идея, която е заложена в управленската програма на нашия екип. Наистина прекалено много средства бяха отпуснати за отдел „Култура“, около 2 млн. лв. Не ме разбирайте погрешно, трябва да има културни мероприятия, но не толкова много да се набляга на чужди изпълнители. Трябва да подпомогнем и благоевградските артисти и таланти. Видяхте сами какво се случи с Камерна опера и големият брой на съкращения там.

Предстои много работа по секторни политики, ще се опитам да маркирам по-важните. Има много неща, които трябва да се направят по отношение на инфраструктурата. Трябва да се инвестират средства в изграждането и поддържането на инфраструктурата. Площад „Георги Измирлиев“ е обновен, красиво е възкликваме, но нека погледнем главната пешеходна улица например – плочките са разместени и счупени и по тях е опасно да се стъпва. Трябва да се изградят ефективни и функционални кръгови кръстовища, да се подържа пътната мрежа. За мен е важно не да се замазват дупки, а да се правят улици. Друг важен акцент на моята програма са инвестициите. В момента такива липсват. Трябва да създадем благоприятна среда за бизнеса, за да може да се инвестира. Терени имаме, въпреки твърденията на сегашното управление. Ще работим за спокойствието на дребния и среден бизнес.  Ще приветстваме публично-частното партньорство, но не и концесионирането, защото в момента това се е превърнало в грабеж.“, заяви на финала, кандидат-кметът от ПП „Нова Алтернатива“.

„Желая успех на всички съветници, бъдещият общински съвет трябва да работи за гражданите, а не за себе си“, напомни кандидатът за кмет на община Благоевград.

51678F650-4F91-47CC-A8D6-875CE8307BB8

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

 

Comments

comments