Валери Смиленов се кандидатира за кмет на община Благоевград

0503151006278

Общинският съветник Валери Смиленов е издигнат от ПП „Нова Алтернатива“ за кандидат-кмет на Благоевград

Валери Смиленов е роден през 1959 година. Завършил е специалността „Педагогика“. От 1994 година е директор на XI ОУ „Христо Ботев” до 2017г.

През 2009г. Смиленов е назначен за областен управител на Благоевград след решение на Министерски съвет. На 2 ноември 2011г. след среща с премиера в оставка – Бойко Борисов, Валери Смиленов е детрониран от поста – областен управител на Благоевград. Неговото място тогава зае Костадин Хаджигаев. През 2013 година става заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград, по време на първия мандат на Атанас Камбитов. През 2015г. е избран за общински съветник от квотата на ПП „Зелена партия“. През април месец Смиленов и неговият съпартиец – Сашо Милчев напуснаха ОбС – Благоевград заради различия с друга партия от Областния съвет.

На предстоящите местни избори, Смиленов е издигнат като кандидат-кмет от политическа партия „Нова Алтернатива“. В листата му ще участва като кандидат за общински съветник бизнесмена Людмил Коцев. Коцев е бизнесмен, който в продължение на 3 години и половина води съдебна битка за разрешение за строеж на някогашните тютюневи складове в центъра на Благоевград.

 Людмил Коцев бе извадил всички разрешителни от Министерство на културата, които  бяха внесени от него с доклад с искане за строително разрешение в Кметството в Благоевград. Общинарите бяха накарали г-н Коцев да разшири улицата и да плати строителното разрешение, но той така и не получаваше  документа. 

Собственикът бе получил и заповед от кмета на Благоевград за събаряне или демонтаж на сградата на база писмо от Министерството на културата. Преди това имаше друго становище, в което се казваше, че сградата трябва да се реконструира и да се преизгради. 

През април 2016 г. бизнесменът направи случая медийно достояние. Скоро след това, той успя да се пребори с местната администрация и да стартира строежа.  След дългогодишната сага и борба с община Благоевград, Коцев решава сам да влезе в управлението и да се бори за гражданските права на хората в града.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Comments

comments