Валери Симеонов няма да подава оставка, Каракачанов го подкрепи

 

Валери Симеонов 14112014 1

Вицепремиерът Валери Симеонов няма да подаде оставка. Това стана ясно след края на коалиционна среща на „Обединени патриоти“, на която присъстваха лидерите на ВМРО и на НФСБ – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, но не присъства третият партньор – лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Във Фейсбук той написа, че няма логика да участва в тази среща, след като преди шест дни НФСБ е свалило политическото си доверие от него като председател на парламентарната група на патриотите, а ВМРО не взе позиция по този въпрос.

Според Каракачанов оставката на един вицепремиер означава падане на правителството. Той посочи, че по-важно е правителството  да си върши работата.

От НФСБ се готвят да подновят въпроса за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на патриотите заради обидни квалификации към Валери Симеонов.

От вчера пред сградата на Министерския съвет започна протест на майките на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Те са обидени от негово изказване, в което ги нарича „кресливи жени“ с „уж болни деца“. И тази вечер майки на деца с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет./БНР/

СНИМКА: БГНЕС

Comments

comments