Валери Симеонов беше освободен като председател на съвета по интеграция

 

Валери Симеонов 14112014 1


Правителството освободи вицепремиера Валери Симеонов от поста   председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, съобщи  правителствената информационна служба. Председателството на съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев. 

Ден след като се разбра, че след приемането на закона за хората с увреждания като ресорен вицепремиер Валери Симеонов ще оглави бъдещия национален съвет,  ДПС и „Атака“ се обявиха за промяна на тестовете, а от ГЕРБ обещаха  въпросът да  се обсъди между първо и второ четене. Според БСП проблемът не е, че ресорен вицепремиер ще оглави съвета, а че Валери Симеонов е вицепремиер.

Протестите с искане на оставката на Валери Симеонов продължават.

Националният съвет подпомага кабинета в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси и съдейства за сътрудничеството и координацията между държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел, работещи в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на човека.

Освен това съветът наблюдава работата по Националната стратегия за интегриране на ромите и други програмни документи в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.

Comments

comments